Kokoscake met rozijnen

Liefde voor bakken met kokosmeel. Ik hou echt van de heerlijk subtiele smaak van kokos. En dan kan je er ook nog een voedzaam en lekker tussendoortje mee maken, en daar hebben we er eigenlijk nooit genoeg van, toch? Altijd als ik met kokosmeel in de weer ga, bedenk ik me dat ik dat vaker moet doen. Dus als ik dit goede voornemen ga volgen, staan er binnenkort meer heerlijke recepten met een subtiele kokossmaak online. Misschien ook wel met het labeltje ‘Paleo’, want dat is deze cake ook nog eens! Winner!

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram kokosmeel
  • 75 gram honing
  • 60 ml amandelmelk of kokosmelk
  • 7 eieren (nee, geen typfout, er gaan écht 7 eieren in deze cake!)
  • 75 gram rozijnen
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
  2. Doe de rozijnen in een bakje lauwwarm water, en laat dit 15 minuutjes weken.
  3. Mix de eieren met de gesmolten kokosolie, de honing, de amandelmelk, het vanillepoeder, de kaneel en het bakpoeder.
  4. Meng hier de kokosmeel en het snufje zout doorheen. Roer hierna de rozijnen door het beslag heen. Laat het beslag even 10 minuutjes staan, zodat het kokosmeel goed al het vocht kan opnemen. Je beslag zal hierdoor iets dikker worden.
  5. Doe het beslag in het cakeblik en bak deze cake 50 minuutjes. Check of hij goed gaar is.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak (ik sneed de cake in 12 plakken)
182 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vezels: 4 gram
Vetten: 12 gram

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *