Kokoscake met cranberries en pure chocolade

Bakken met kokosmeel is soms wat lastig, maar als je het eenmaal in de vingers hebt, is het een fijn meel om mee te werken. Zeker omdat je er niet teveel van nodig hebt; het een fijne, subtiele kokossmaak heeft en het rijk is aan vezels! Ik maakte er laatst weer een lekker tussendoortje mee, namelijk deze heerlijke cake met cranberries en pure chocolade!

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram kokosmeel
  • 75 gram honing
  • 60 ml kokosmelk
  • 7 eieren (nee, geen typfout, er gaan écht 7 eieren in deze cake!)
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram cranberries
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
  2. Doe de cranberries in een bakje lauwwarm water, en laat dit 15 minuutjes weken. Hak de chocolade in stukken.
  3. Mix de eieren met de gesmolten kokosolie, de honing, de kokosmelk, het vanillepoeder en het bakpoeder.
  4. Meng hier de kokosmeel en het snufje zout doorheen. Roer hierna de cranberries en de chocolade door het beslag heen. Hou een klein beetje chocolade over, deze strooi je zo over de bovenkant van de cake! Laat het beslag even 10 minuutjes staan, zodat het kokosmeel goed al het vocht kan opnemen. Je beslag zal hierdoor iets dikker worden.
  5. Doe het beslag in het cakeblik en bak deze cake 50 minuutjes. Check of hij goed gaar is.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.