Kokos chocolade koekjes

Ook als je aan het afvallen bent of op je voeding let, kan je prima eens een koekje als tussendoortje nemen. Ik bak graag koekjes met pure en onbewerkte ingredienten, zodat mijn lichaam wat aan de voedingsstoffen heeft. Daarmee wil ik niet direct zeggen dat koekjes gezond zijn – het zijn en blijven koekjes – maar je lichaam kan wel iets met de voedingsstoffen, en dat is erg prettig! Deze kokos chocoladekoekjes zijn mijn laatste baksel, en ik vind ze heerlijk!

Wat heb je nodig voor 10 koekjes?

  • 75 gram kokosmeel
  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • 40 gram honing
  • snufje vanillepoeder
  • 35 gram pure chocolade, gesmolten
  • 2 el kokosrasp

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenrek met bakpapier.
  2. Meng de gesmolten kokosolie met de honing, het kokosmeel en vanillepoeder. Laat dit eventjes staan.
  3. Maak 10 kleine balletjes van het deeg (het is wat plakkerig) en duw deze plat op je ovenrek.
  4. Bak deze koekjes af in 8 Γ  10 minuutjes. Ze zijn goed zodra de randjes iets bruiner worden. Dit kan snel gaan op het einde, dus goed in de gaten houden!
  5. Laat de koekjes goed afkoelen en verdeel dan de gesmolten chocolade over de koekjes. Garneer dit met wat kokosrasp en laat dit drogen.
  6. Koekjes zijn te bewaren in een luchtdichte (koek)trommel!
  7. Enjoy!

One comment

  1. Hallo Petra,

    Leuk receptje met de pure en onbewerkte ingrediΓ«nten. Blijft inderdaad een koekje maar gezondere variatie. Was lekker.
    Super bedankt om dit te delen

    Steven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.