Kokos carrot cake

Kokos is misschien wel het ultieme smaakje voor de zomer! Fris, zoetig en het doet me denken aan mooie stranden met palmbomen! Nu de temperatuur hier de afgelopen week tropische waarden liet zien, vond ik het tijd om met kokos aan de slag te gaan! Dit bleek een goede combinatie met carrot cake, dus: eet de zomer én eet meteen wat groenten! Win win! Ik gebruikte voor dit recept een plaatkoek bakvorm, van 30x20cm. Als je dit in een gewone cakevorm wilt bakken, raad ik je aan om de ingredienten te halveren! Dan blijft de cake mooi laag en wordt-ie goed gaar! 

Wat heb je nodig?

  • 225 gram wortelrasp (of fijngesneden wortels)
  • 185 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram magere yoghurt
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 50 gram kokosrasp
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie. Doe dit samen met de eieren, yoghurt en de wortelrasp in een blender,tot de wortelrasp fijn gemalen is en goed vermengd is met overige ingredienten. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg de overige ingredienten toe en meng dit goed. Verdeel dit beslag over je bakvorm. Garneer de cake eventueel met extra kokosrasp.
  4. Bak de wortelcake gaar in 30 minuten.
  5. Laat hem goed afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.
  6. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.