Kokos Caramel Balletjes

Caramel. Who doesn’t love it? Maar helaas, het is niet onbeperkt te eten zonder extra uren in de sportschool in te moeten plannen 🙁

Daarom deze Kokos Caramel Balletjes. Ideaal om te snacken; gemaakt van voedzame(re) ingrediënten dan normale caramel; en een lekker tussendoortje. Wat dan weer niet inhoudt dat je ze allemaal in 1x op moet eten 🙂 Kokos bevat veel gezonde vetten, en dadels veel vezels, maar teveel van het goede levert ook weer extra sportschool uurtjes op!

 

Wat heb je nodig?    

  • 250 gram dadels (als je geen zachte medjoul dadels hebt, week ze dan eerst in warm water)
  • 150 gram santen
  • 1/2 tl vanillepoeder of 1 tl vanille-extract
  • Kokosmelk
  • Kokosrasp
  • Een goede blender of keukenmachine doet wonderen 😉

How to:

  1. Leg de zakjes santen in een schaaltje kokend water, zodat het smelt/zachter wordt
  2. Ontpit de dadels
  3. Doe de dadels met de gesmolten santen en het vanille in de keukenmachine
  4. Als de massa nog niet stroperig is, voeg dan wat scheutjes kokosmelk toe (bij mij was ongeveer 50 ml kokosmelk voldoende)
  5. Doe alles in een schaaltje en zet dit een halfuurtje in de koelkast. Hierdoor kan je straks makkelijker balletjes maken
  6. Rol kleine balletjes en rol deze door de kokosrasp
  7. Probeer het kokoscaramelmengsel niet ondertussen op te eten, anders heb je zo weinig balletjes 😉
  8. Bewaar ze in de koelkast

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.