Caramel. Who doesn’t love it?Β Maar helaas, het is niet onbeperkt te eten zonder extra uren in de sportschool in te moeten plannen π
Daarom deze Kokos Caramel Balletjes. Ideaal om te snacken; gemaakt van voedzame(re) ingrediΓ«nten dan normale caramel; en een lekker tussendoortje. Wat dan weer niet inhoudt dat je ze allemaal in 1x op moet eten π Kokos bevat veel gezonde vetten, en dadels veel vezels, maar teveel van het goede levert ook weer extra sportschool uurtjes op!
Wat heb je nodig?Β Β Β Β
- 250 gram dadels (als je geen zachte medjoul dadels hebt, week ze dan eerst in warm water)
- 150 gram santen
- 1/2 tl vanillepoeder of 1 tl vanille-extract
- Kokosmelk
- Kokosrasp
- Een goede blender of keukenmachine doet wonderen π
How to:
- Leg de zakjes santen in een schaaltje kokend water, zodat het smelt/zachter wordt
- Ontpit de dadels
- Doe de dadels met de gesmolten santen en het vanille in de keukenmachine
- Als de massa nog niet stroperig is, voeg dan wat scheutjes kokosmelk toe (bij mij was ongeveer 50 ml kokosmelk voldoende)
- Doe alles in een schaaltje en zet dit een halfuurtje in de koelkast. Hierdoor kan je straks makkelijker balletjes maken
- Rol kleine balletjes en rol deze door de kokosrasp
- Probeer het kokoscaramelmengsel niet ondertussen op te eten, anders heb je zo weinig balletjes π
- Bewaar ze in de koelkast