Kleintje Carrotcake

Heb je zin om je ‘second half met Valentijn te verrassen? Dit taartje is daar uitermate geschikt voor. Nu is een doordeweekse donderdag misschien niet de meest ideale dag voor een ontbijtje op bed, maar dit taartje kan je ’s avonds ook prima delen als toetje of als snack op de bank. Het taartje is namelijk geschikt voor 2 personen; dus je staat je niet alleen maar voor de ander uit te sloven in de keuken. Niet dat daar iets mis mee is trouwens, maar hey, altijd fijn als je zelf ook van je eigen baksels genieten kan toch?

Wat heb je nodig?

  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram wortelrasp
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram kokosrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Bakvorm van 10 of 12 cm doorsnede

Voor de topping:

  • 2 el creme fraiche
  • 1 el honing
  • beetje kokosrasp
  • handje rozijnen

Hoe maak je dit taartje?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je bakvormpje met bakpapier
  2. Doe de gesmolten roomboter met het ei en de koksobloesemsuiker in een beslagkom en mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg het speltmeel, de kokoksrasp, de wortelrasp, het bakpoeder, het zout en de rozijnen toe en spatel dit door het mengsel heen, tot je een mooi beslag hebt.
  4. Stort dit beslag in je bakvorm en bak hem af in 20 minuten. Laat hem hierna goed afkoelen.
  5. Meng de creme fraiche met de honing en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Strooi hier de kokosrasp overheen en garneer met rozijnen!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.