Kipvingers met sticky bbq saus

Om de een of andere reden vond ik vroeger kipvingers een stuk lekkerder dan kipnuggets. Dat alleen de vorm maar anders was? Dat besefte ik me toen helemaal niet. Gelukkig heb ik tegenwoordig genoeg kitchenskills om zowel kipvingers als kipnuggets te maken, die ook daadwerkelijk verschillen van smaak en textuur. En de kipvingers combineren zo fijn met een sticky bbqsaus, dat ik hier 2 recepten in 1 deel 🙂 

Wat heb je nodig voor 12 kipvingers?

  • 2 kipfilets
  • 2 el speltmeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 los geklopt ei
  • 50 gram paneermeel
  • roomboter

Hoe maak je deze kipvingers?

  1. Snij de kipfilets in 12 repen.
  2. Meng het speltmeel met het kerriepoeder en paprikapoeder in een kom. Doe hier de kipfilet repen in. Meng dit goed. Haal de repen eruit en klop het overige meel eraf.
  3. Zet 2 schaaltjes neer. In de eerste doe je het los geklopte ei, in de ander het paneermeel.
  4. Haal de kip achtereenvolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  5. Smelt roomboter in een koekenpan en bak de kipvingers goudbruin en knapperig!
  6. Serveer de kipvingers met sticky bbq saus. Hoe je die maakt? Check het receptje hieronder 🙂

Wat heb je nodig voor de BBQ saus?

  • 70 gram tomatenpuree
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram honing
  • 10 gram sojasaus
  • 30 ml water
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 2 el appelazijn
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • snufje peper en zout

Hoe maak je de BBQ saus?

  1. Meng in een schaaltje de tomatenpuree, gesmolten kokosolie, sambal, appelazijn, sojasaus, mosterd, honing en water. Flink roeren om dit goed te laten mengen!
  2. Doe hier het uienpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout bij.
  3. Als het nog iets te dik is, voeg je nog iets water toe!
  4. Je kan deze BBQ saus ongeveer een week bewaren in de koelkast.
  5. Eet smakelijk!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.