Kipshoarma

Shoarma heeft 1 duidelijke sticker, en die is: ‘ongezond!’. Broodjes shoarma passen niet in een gezonde levensstijl. Maar waarom eigenlijk niet? Als je het zelf maakt, is het namelijk echt wel in te passen in jouw gezonde leven. Hoe? Kijk maar mee!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 el shoarmakruiden (ik gebruikte deze)
  • 1 el olijfolie
  • Pitabroodjes
  • Sla
  • Komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kipdijfilet in reepjes. Meng deze reepjes met de sojasaus, olijfolie en de shoarmakruiden. Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen en intrekken.
  2. Bak de pitabroodjes af, volgens de beschrijving op de verpakking
  3. Snij de komkommer in blokjes, en de paprika en ui in reepjes.
  4. Bak de kipdijfilet gaar in een koekenpan. Voeg de paprika en ui toe, en wok deze 5 minuten mee.
  5. Serveer de broodjes met de kipshoarma, sla en komkommer.
  6. Eet smakelijk

De voedingswaarden per portie, uitgaande van 2 pitabroodjes à 50 gram)

510 kCal
Eiwit: 36 gram
Koolhydraten: 58 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 13 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.