Kipsaucijsjes

Als mijn vriend op 1 ding écht gek is, dan is het wel op kip. Het liefst zou hij iedere dag kip eten, op welke manier maakt hem eigenlijk niet heel veel uit. Om hem laatst te verrassen, maakte ik kipsaucijsjes. Kleine bites gevuld met kipgehakt. Niet het toppunt van gezond, maar wel erg lekker. En aangezien genieten af en toe ook erg belangrijk is, deel ik dit receptje ook gewoon hier! Enjoy!

Wat heb je nodig voor 10 kipsaucijsjes?

  • 5 bladeren bladerdeeg
  • 175 gram kipgehakt
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 ei
  • 1/2 el sojasaus
  • snufje peper en zout

Hoe maak je deze kipsaucijsjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snij deze door de helft.
  3. Doe het kipgehakt in een kom, voeg het uitje, de knoflook, de sojasaus, het gemberpoeder, peper, zout en 2 eetlepels van het geklutste ei toe. Kneed dit totdat het goed gemengd is.
  4. Vul het bladerdeeg met een eetlepel kipgehakt. Druk het bladerdeeg op alle hoeken dicht met een vork. Maak 2 sneetjes aan de bovenkant van de saucijsjes, zo kan het vocht er straks mooi uit. Smeer de saucijsjes in met het overige ei.
  5. Bak de saucijsjes gaar in 20 minuten.
  6. Lekker met ketchup of barbecuesaus!
  7. Enjoy 🙂

Voedingswaarden per kipsaucijsje
115 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vezels: 0 gram
Vetten: 7 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.