Kipsate wrap

Vroeger vond ik pindakaas totaal niet lekker. Sinds enkele jaren heb ik ontdekt dat pindakaas met toch erg gelukkig maakt. En ik werd nog een beetje gelukkiger toen ik bij de Albert Heijn de nieuwe smaken van Misters Kitchen ontdekte! 7 smaken pindakaas! Heaven voor iedere foodie. Na wat etiketten lezen en uiteindelijk een potje iene-miene-mutte besloot ik de ‘honing-chili’ mee naar huis te nemen en mee de keuken in te duiken. Ik maakte heerlijke kipsate, die erg fijn was op een wrapje! Ideaal om mee te lunchen. Maar als avondeten kan het ook prima. Of op een pitabroodje. Of gewoon los, met wat frietjes. Keuze genoeg!

Wat heb je nodig voor het maken van deze kipsate?

  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram pindakaas
  • 100 ml magere melk
  • 10 ml sojasaus
  • 1 gesnipperde rode ui
  • Serveren op een wrap, met salade naar keuze

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze gaar in een wokpan. Voeg hierna de rode ui toe en bak deze even mee. Je kan de kip eventueel nog wat kruiden, maar dit is niet per se nodig.
  2. Doe de melk met de pindakaas en de sojasaus in een steelpannetje, op laag vuur. Breng dit al roerend aan de kook. Het wordt langzamerhand een dikkere saus. Dit kan even duren.
  3. Doe de saus bij de kipfilet en meng dit.
  4. Maak een wrap klaar met wat salade (in mijn geval ijsbergsla en komkommer) en serveer hier de kipsate op!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.