Kipsaté spiesjes met saus

Als ik zin heb in wat lekkers, als avondeten, denk ik al snel aan iets met satésaus. Ik ben er echt dol op. En niet die kant-en-klare, nee ik maak het eigenlijk altijd lekker zelf. Dat is echt zó gebeurd, en zoveel lekkerder! Daarnaast zijn deze kipsate spiezen heerlijk voor op de barbecue 🙂

Wat heb je nodig?

Voor de kipspiesjes:

  • 300 gram kipdijfilet – zelf in blokjes snijden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 teentje knoflook

Voor de satésaus:

  • 150 ml melk (gewone melk of kokosmelk)
  • 75 gram pindakaas (Mr. Kitchens chili/honing is een aanrader om te gebruiken!)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kipdijfilet in blokjes, pers het teentje knoflook en doe dit met alle andere ingredienten in een kom. Meng dit goed en zet dit een uurtje of 4 in de koelkast – zo kunnen de smaken lekker intrekken.
  2. Na 4 uur: rijg de kipdijfiletblokjes aan stokjes en maak hier spiesjes van. Bak deze gaar in een koekenpan of grillpan of (nog beter) leg ze op de barbecue!
  3. Maak ondertussen de satésaus: zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier alle ingredienten in. Laat dit langzaam met elkaar mengen en blijf goed roeren. Je zal merken dat de saus vanzelf wat dikker wordt.
  4. Doe de spiesjes op een bordje, doe er lekker wat satésaus overheen en eventueel wat sesamzaadjes.
  5. Bon appetit!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.