Kipsate salade

Heb je voor de gein wel eens de ingredientenlijst van salades voor op brood bekeken? Ik schrik er altijd van hoeveel ingredienten hierin zitten. Terwijl je deze salades onwijs simpel zelf maken kan. Eerder maakte ik al eiersalade en kip kerrie salade met ananas. Deze bevielen mij prima, dus maakte ik laatst kipsate salade! Superlekker op brood, en vol voedzame ingredienten!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 150 ml melk
  • 75 gram pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl sambal
  • 1 rode ui

Hoe maak je deze kipsate salade?

  1. Snij de rode ui in blokjes, verhit wat olie in een wokpan en fruit de rode ui. Doe dit in een schaaltje en zet deze even apart.
  2. Doe de pindakaas met de melk, sojasaus, sambal en honing in een steelpannetje. Zet dit op een laag vuurtje en meng dit al roerende. Blijven roeren is erg belangrijk. Roer dit tot het goed ingedikt is. Doe deze saus in een schaaltje, voeg de rode ui en de kipreepjes toe en laat dit afkoelen.
  3. Laat de kipsate salade afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.