Kippensoep

Laten we januari eens lekker beginnen met een gezond en voedzaam soepje! In de winter eet ik het liefst iedere dag soep. Fijn om even wat warms te eten bij mijn lunch en direct wat extra vitamientjes en voedingsstoffen binnen te krijgen! Daarnaast staat verse kippensoep ook bekend als krachtvoer in de winter, om te vechten tegen verkoudheidjes en griepjes. Dus: maken deze soep! En voel je vrij om nog lekker wat extra groenten toe te voegen!

Wat heb je nodig voor deze soep?

  • 2 kippenbouten
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 prei
  • 2 uien
  • zakje fijne soepgroenten van 250 gram
  • vermicelli
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Doe de 2 liter kippenbouillon in een pannetje en voeg hier de kippenbouten aan toe. Laat dit een uurtje op het kleinste pitje doorpruttelen. Haal dan de kippenbouten eruit en pluk ze kaal. Gooi de botjes weg en snij het vlees desgedwenst wat kleiner. Doe dit weer terug in de bouillon.
  2. Snij de prei in ringen en de ui in blokjes. Voeg deze met de soepgroenten toe aan de soep. Doe ook de laurierblaadjes en het citroensap erin. Laat dit een halfuurtje rustig pruttelen.
  3. Proef op de soep of smaak is en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  4. Doe de vermicelli in de soep en laat dit pruttelen tot je het gaat serveren. Haal voor het serveren de laurierblaadjes eruit en voeg wat verse peterselie toe.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.