Kip teriyaki salade

Misschien voelt het niet helemaal meer als het seizoen voor salades, maar deze salade met warme stukjes gebakken kip, kan echt nog prima!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gr kipfilet – in reepjes gesneden
  • 200 gr ananas – in blokjes gesneden
  • 1 rode ui – gesneden in ringen
  • 1 cm gemberwortel – geraspt
  • 150 gr gemengde sla
  • 1 rode paprika – in reepjes gesneden
  • 125 gram tauge
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 1 el hoing
  • 1 el olijfolie
  • 2 el teriyakisaus

Hoe maak je deze salade?

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan tot het mooi bruin is. Zet het even opzij in een schaaltje
  2. Doe de sojasaus, appelazijn en honing in een kommetje en meng dit met elkaar. Dit is je dressing.
  3. Doe de helft van de olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de uienringen met de gemberrasp.
  4. Doe de resterende olie in een wokpan, bak hierin de kipreepjes. Als de kipreepjes gaar zijn, voeg je de teriyakisaus toe. Bak dit even mee.
  5. Verdeel de sla, ui, ananas, tauge en paprika over de borden. Verdeel hierna de kip en voeg daarna de dressing en het sesamzaad toe.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *