Kip quinoa salade

Quinoa lijkt weer een beetje op zijn return te zijn. Vorig jaar zag je er iedereen mee, maar het hipster gehalte lijkt weer aardig af te nemen. Zonde, want met quinoa zijn veel lekkere receptjes te maken. Zelf vind ik quinoa een ideale aanvulling op bijvoorbeeld salades. Quinoa is een glutenvrij pseudograan, die rijk is aan eiwitten. Heerlijk om je salade net iets meer body te geven. Deze heerlijke kip quinoa salade maakte ik met het een en ander aan restjes uit de koelkast. Mocht jij ook restjes groenten hebben liggen: doe ze er vooral doorheen. Variatie is leuk!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 70 gram quinoa
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 50 gram komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke hand spinazie
  • 100 gram ananas
  • 75 gram wortels
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el chilisaus
  • sap van 1/2 citroen

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de quinoa en laat deze afkoelen.
  2. Snij de paprika, komkommer, ananas en wortels in kleine stukjes.
  3. Meng de magere yoghurt met de mayonaise en de chilisaus en het citroensap. Dit is je dressing. Zet deze even aan de kant.
  4. Doe alle ingredienten in een grote schaal en meng dit met elkaar. Voeg de dressing toe en serveer je salade. Of neem hem mee als lunch naar je werk!
  5. Variatietips: voeg eens wat noten, pitten of zaden toe. Gebruik andere groenten. Of vervang de ananas door een appel. Of vervang de kip door gerookte zalm! Je kan alle kanten op met deze salade
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
297 kCal
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 39 gram
Vezels: 4 gram
Vetten: 7 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.