Mango Ananas Chutney

Toen ik in april op Curacao was, at ik een heerlijke gegrilde kipfilet met de beste chutney ever! Naast de mango dacht ik ook ananas te proeven en die combi was heaven. Daarom werd het hoog tijd om zelf eens met dit gerechtje aan de gang te gaan en zelf een lekkere chutney te maken!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram mango
  • 100 gram ananas
  • 65 gram honing
  • 25 ml appelazijn
  • 50 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder

En nu aan de slag:

  1. Snij de mango, ananas en ui in hele fijne stukjes
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hier de ui en het uitgeperste teentje knoflook in
  3. Voeg de stukjes mango, stukjes ananas, honing en appelazijn toe. Doe hierbij wat scheutjes water
  4. Roer dit goed door. Laat dit ongeveer 30 à 35 minuten rustig doorkoken, zodat het een geheel wordt. Voeg, als dit nodig is, nog wat water toe. Blijf af en toe roeren.
  5. Voeg de gemberpoeder en het kerriepoeder toe. Proef of het op smaak is. Voeg eventueel wat extra kruiden of peper/zout toe
  6. Doe de chutney in een schone glazen pot en laat afkoelen. Bewaar de chutney in de koelkast
  7. Serveertip: kipfilet! Daarnaast lekker met wat rijst en groenten
  8. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.