Kip madras

Ooit, in een ver en grijs verleden, vond ik het geen ramp om uit pakjes en zakjes te koken. Ik vond het juist wel handig en dacht echt dat ik een verantwoorde maaltijd op tafel zette. Ik ben blij dat ik tegenwoordig wel beter weet, en vooral dat ik heb geleerd dat je eten zelf kruiden zoveel lekkerder is dan kant-en-klare pakjes en zakjes kopen. Daarnaast: het is echt niet meer moeite. Knorr wereldgerechten waren echt wel favoriet bij mij, en dan zeker de kip madras. Vandaar dat het hoog tijd was om hier zelf eens mee aan de slag te gaan! Want, hoe maak je dit nu zelf?

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 100 gram rijst
  • 150 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 100 gram mango
  • 1 rode paprika
  • 100 gram doperwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml creme fraiche
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl koriander
  • snufje zout

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kip en de groenten in kleine blokjes.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je gele rijst wilt, dan kan je een tl kurkuma toevoegen tijdens het koken.
  3. Pak een schaaltje en doe hier 75 ml water in. Voeg hier de creme fraiche, honing, sojasaus, kerriepoeder, gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en koriander aan toe. Roer dit met een kleine garde of een vork, tot je een egale saus hebt.
  4. Doe olijfolie in een pan en bak de kip hierin gaar. Voeg de rode ui toe en pers de teentjes knoflook uit. Roerbak dit mee.
  5. Voeg hierna de andere groenten en de mango toe en schep dit rond. Voeg hier vervolgens de madras suas aan toe en breng dit aan de kook. De saus zal iets gaan indikken. Mocht dit niet voldoende gebeuren, dan kan je eventueel wat maizena toevoegen. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout.
  6. Serveer de kip madras met de rijst.
  7. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
505 kCal
Eiwit: 27 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vezels: 6 gram
Vetten: 12 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.