Kip kerrie zonder pakjes en zakjes

Al een aantal jaren kook ik 95% van alles zonder pakjes en zakjes. Dat heeft me inmiddels een flinke voorraad kruidenpotjes opgeleverd, maar daarnaast ook een hoop creativiteit. En zo heb ik ontdekt dat bijna alles wel te maken is met verse en onbewerkte ingredienten, wat de smaak van je recept alleen maar ten goede komt. Een van mijn favoriete potten ‘Chicken Tonight’ was altijd de ‘Kip Kerrie’. En gelukkig, deze is ook prima te maken zonder zo’n pot te openen!

Wat heb je nodig (voor 2 à 3 porties)

  • 100 gram zilvervliesrijst (maak je 3 porties, dan zou ik iets meer rijst nemen)
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram zuivelspread light
  • 100 gram magere yoghurt
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 150 gram ananas
  • 60 gram rozijnen
  • 100 gram doperwten
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl koriander
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je dit?

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen
  2. Snij de kip, ui, paprika en ananas in kleine stukjes. Als het nodig is: kook de doperwten tot ze beetgaar zijn (ik had diepvriesdoperwten, en dan is het lekkerder als ze even gekookt zijn)
  3. Verhit een wokpan en bak hierin de kip gaar. Voeg hier de ui, paprika, doperwten, ananas en rozijnen aan toe.
  4. Maak in een kommetje van de yoghurt, zuivelspread, kerrie, kurkuma en koriander je sausje. Roer de ingredienten goed. Door een kleine garde te gebruiken, voorkom je dat er klontjes in komen. Voeg je sausje toe aan de kip/groenten en laat dit goed doorkoken.
  5. Proef of de saus op smaak is, voeg evt nog wat extra kruiden of peper/zout toe.
  6. Serveer de rijst met de kip kerrie.
  7. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.