Kip Kerrie Quinoa Salade

Ik vind de lunch altijd een fijne manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Soms gewoon op een broodje, soms wat losse rauwkost met een dipje, maar vandaag had ik zin in een quinoa salade. Lekker, kleurrijk, vol vitamientjes en daarna kan ik er weer even tegen aan! Het fijne aan dit soort salades is, dat je er meerdere porties van kan maken. Zo kan je het de dag later nog meenemen als lunch naar je werk, of je partner verrassen met iets anders dan bammetjes met kaas in de lunchtrommel 🙂

Wat heb je nodig (voor 2 porties):

  • 100 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 100 gram wortels
  • 100 gram komkommer
  • 150 gram ananas
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 el mayo
  • 1 el magere yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat dit goed afkoelen
  2. Doe de mayo, magere yoghurt en kerriepoeder in een schaaltje en roer dit tot een sausje. Dit is de dressing van de salade
  3. Snij de paprika, wortel, komkommer en ananas in stukjes. Zo fijn of groot als je maar wilt.
  4. Snij de gerookte kip in blokjes of reepjes.
  5. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en roer hier de dressing doorheen
  6. Eet smakelijk 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.