Kikkererwt pindakaas blondies

Kikkererwten… ik gebruik ze eigenlijk nooit. Toevallig laatst in een broccoli pureersoepje, maar verder belanden ze vrij weinig in mijn boodschappenmandje. Tot ik een recept voor blondies met kikkererwten tegenkwam, en ik toen besloot hier toch eens iets mee te gaan doen. Ik heb natuurlijk wel mijn eigen, healthy draai aan dit recept gegeven, waardoor het voedzame, smeuiige blondies zijn geworden!

Wat heb je nodig? (Vierkante 20×20 bakvorm)

  • 400 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 250 ml melk
  • 180 gram speltmeel
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 110 gram pindakaas
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je deze blondies?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af. Doe de kikkererwten samen met de melk en de eieren in de blender, tot je een fijne puree hebt.
  3. Hak de chocolade in stukken
  4. Doe de kikkererwtenpuree in een beslagkom en voeg alle overige ingredienten toe. Meng dit goed.
  5. Doe dit beslag in de bakvorm en bak af in 30 minuten.
  6. Laat de blondies goed afkoelen en snij dan in stukken!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.