Key Lime Pie

Wat was het genieten, dat Hemelvaartsweekend! Vrije dagen (nou ja, ik had gewoon nachtdiensten, lang leve werken in de jeudgzorg!), veel zonneschijn en warm weer! Heerlijk! En die zonnestralen zorgden ervoor dat ik zin kreeg in het maken van zonnige baksels; een taartje die voedzaam is, niet te zwaar valt, lekker fris smaakt en toch goed vult. En zou kwam ik uit bij een Key Lime Pie! 

Wat heb je nodig voor de bodem: (vlaaivorm, doorsnede 22 cm)

  • 140 gram speltmeel
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout

Wat heb je nodig voor de vulling:

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 limoenen
  • 250 gram geweekte cashewnoten
  • 75 gram honing
  • 50 gram gesmolten kokosolie

Hoe maak je deze taart:

  1. Zet de avond voordat je deze taart wilt gaan maken, de cashewnoten in een schaal water, zodat ze goed kunnen weken.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden
  3. Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg. Vet je bakvorm in met een laagje roomboter. Bekleed je bakvorm met het deeg, zorg ervoor dat de rand ook goed bedekt is. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork. Bak de bodem af in 15 à 20 minuten. Hij is goed als de randen bruin beginnen te kleuren. Zet de bodem even aan de kant en laat deze afkoelen.
  4. Voor de vulling: haal de cashewnoten uit het water. Dit water kan weg, je hebt het niet meer nodig.
  5. Neem 2 limoenen. Rasp de schil en zet dit even apart. Pers het sap uit deze 2 limoenen.
  6. Doe de cashewnoten, de kokosmelk, de gesmolten kokosolie, de honing, het limoensap en de helft van de rasp in de blender. Blend dit tot een glad mengsel. Dit kan best even duurder. Afhankelijk van de sterkte van je blender.
  7. Verdeel het mengsel over de bodem. Versier de bovenkant met de limoenrasp. Snij je andere limoen in partjes en verdeel deze als versiering over je taart.
  8. Laat minstens 2 uur uitharden in de koelkast.
  9. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *