Kabeljauw met dipsaus

Eigenlijk eet ik veel te weinig vis. Ik ben nu eenmaal meer een vleeseter en ik vind niet alle soorten vis even lekker. Slechte smoesjes eigenlijk, want als ik vis op een goede manier klaarmaak, vind ik het echt erg lekker. Deze kabeljauw heb ik verwerkt tot krokante bites. Je mag het gezonde kibbeling noemen, als de kids het daardoor wél willen eten 😉

Wat heb je nodig voor 1 portie:

Voor de kabeljauw:

  • 1 kabeljauw
  • 2 el speltmeel
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el paprikakruiden
  • 1 tl knoflookpoeder

Voor de dipsaus:

  • 1 el griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl chilisaus
  • 2 tl kerriekruiden
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kabeljauw in stukjes. Doe de speltmeel in een kommetje en haal de stukjes kabeljauw hier doorheen.
  2. Meng de paneermeel met de paprikakruiden en het knoflookpoeder en doe dit in een kommetje. Doe in een ander kommetje het ei en kluts deze. Haal de stukjes kabeljauw eerst door het geklutste ei en daarna door het paneermeel.
  3. Doe olie in een pan en bak de kabeljauw op laag vuur gaar. Je kan ze ook in de oven bakken (180 graden, 15 à 20 minuten)
  4. Ondertussen kan je de dipsaus maken door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  5. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *