Italiaanse aardappeltjes

Er heerst in voedingsland soms een beetje een taboe op aardappels. Want: ‘veel koolhydraten’. Onzin, want de aardappel past prima in gevarieerde voeding. Nu zijn gekookte aardappelen misschien wat saai, maar het is echt niet moeilijk om er iets lekkers van te maken. Zoals deze Italiaanse aardappeltjes. Jummie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • Olie om in te bakken

Hoe maak je deze aardappeltjes?

  1. Schil de aardappels, snij ze in partjes en kook ze bijna gaar. Giet ze af en laat de aardappels afkoelen.
  2. Snij de rode ui en de cherrytomaatjes in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hier de aardappels in. Voeg de tijm, rozemarijn en paprikapoeder toe. Na ongeveer 5 minuutjes voeg je de cherrytomaatjes en de rode ui toe. Laat dit nog 5 minuutjes meebakken.
  4. Strooi er een klein beetje zout overheen. Eet smakelijk!

2 comments

  1. Hoi,
    Heb je die op de foto soms door een beslagje gehaald? Zo lijkt het tenminste. Wij bakken elke zondag aardappeltjes die we eerst zelf voorgekookt hebben, en die zien er nooit zo uit als die van jou in dat puntzakje. Nu doen wij er geen tomaat en uien door maar daar krijg je geen jasje van om je aardappeltje heen.
    Dus nu weet ik het eigenlijk nog niet hoe ik ze zo krijg. Zou je me dat willen verraden alsjeblieft?
    Alvast super bedankt en hopelijk tot horens.
    Hartelijke groetjes.

    1. Hoi!

      Sorry voor de late reactie – ik ben vorige maand moeder geworden, dus ik was nogal druk met mijn zoontje 😉 Door de tomaat en ui, en door het gebruik van goed kruimige aardappels en voldoende olie, krijg je zo’n mooi jasje om de aardappeltjes heen! De aardappels even goed door elkaar schudden voordat je gaat bakken, maakt ze ook wat kruimiger, waardoor je dit jasje krijgt! Succes 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.