Italiaanse aardappeltjes

Er heerst in voedingsland soms een beetje een taboe op aardappels. Want: ‘veel koolhydraten’. Onzin, want de aardappel past prima in gevarieerde voeding. Nu zijn gekookte aardappelen misschien wat saai, maar het is echt niet moeilijk om er iets lekkers van te maken. Zoals deze Italiaanse aardappeltjes. Jummie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • Olie om in te bakken

Hoe maak je deze aardappeltjes?

  1. Schil de aardappels, snij ze in partjes en kook ze bijna gaar. Giet ze af en laat de aardappels afkoelen.
  2. Snij de rode ui en de cherrytomaatjes in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hier de aardappels in. Voeg de tijm, rozemarijn en paprikapoeder toe. Na ongeveer 5 minuutjes voeg je de cherrytomaatjes en de rode ui toe. Laat dit nog 5 minuutjes meebakken.
  4. Strooi er een klein beetje zout overheen. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.