Indonesische Rendang

Winterdagen en stoofpotjes zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik hou van het fijne comfortfood, de kruidige smaken die mixen met het vlees… Heerlijk! Deze rendang maakte ik al een poosje geleden, maar in verband met mijn verhuizing had ik geen tijd om het recept uit te werken. Inmiddels 2 maanden verder, maar eindelijk: het recept van deze heerlijke Indonesische Rendang! Enjoy!

Wat heb je nodig voor 3 ruime/4 normale porties?

  • 500 gram runder riblappen
  • 2 rode uien, in blokjes
  • 1 blikje kokosmelk van 400 gram
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl sambal
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1,5 tl gember
  • 1 tl laos
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Snuf zout

Hoe maak je de rendang?

  1. Snij de runderriblappen in blokjes en bak deze rondom bruin in roomboter. Voeg vervolgens de uiblokjes, sambal, geperste knoflook en alle kruiden toe. Bak dit, al roerend, goed aan.
  2. Voeg de kokosmelk en de laurierblaadjes toe.
  3. Laat de rendang minimaal 4 uurtjes stoven. Mocht de kokosmelk te hard verdampen, voeg dan wat water toe.
  4. Voor het serveren verwijder je de laurierblaajdes en breng op smaak met wat zout
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.