Indische andijvie stamppot met gehaktballetjes

Ik weet dat de meningen erover verdeeld zijn, maar wat mij betreft kan stamppot ook prima in de zomermaanden. Soms wel met wat kleine aanpassingen, maar wat mij betreft stamp ik het hele jaar door. En dan niet altijd de ‘rechttoe, rechtaan’ stamppotjes, maar juist wat andere variaties. Soms kunnen simpele kruiden echt al een heel andere bite geven aan een stamppot. En daar hou ik dan weer van!

Wat heb je nodig:

Voor de stamppot:

  • 800 gram aardappels
  • 400 gram rauwe andijvie
  • 100 ml melk
  • Klont roomboter
  • 1 el nasikruiden
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • peper en zout naar smaak

Voor de gehaktballetjes:

  • 450 gram gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tl sambal
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl gember
  • 1 tl laos

Hoe maak je deze stamppot?

  1. Maak eerst de gehaktballetjes. Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en meng dit goed. Mocht het nog iets te nat blijven? Voeg dan wat extra paneermeel toe. Draai van dit gehakt kleine balletjes en zet deze in de koelkast.
  2. Kook de aardappels. Stamp dit met de melk en de roomboter. Voeg vervolgens de kruiden, gebakken uitjes, sojasaus en honing toe. Meng dit door de puree. Vervolgens schep je hier de andijvie doorheen.
  3. Ondertussen verhit in een wokpan een flinke scheut olijfolie en bak de gehaktballetjes hierin gaar.
  4. Serveer met nog wat extra gebakken uitjes (lekker!) en eventueel wat jus!
  5. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.