IJsselsteinloop: 3 weeks to go!

Over 3 weken is het zo ver: dan sta ik aan de start van mijn derde IJsselsteinloop! Mijn eerste editie liep ik de 5 kilometer (samen met mijn nichtje) en de tweede keer startte ik op de 10 kilometer. Dit jaar ga ik de halve marathon lopen. De enige afstand die ik nog niet gehad heb in IJsselstein, dus het wordt wel eens tijd. En… zal het dan ook tijd worden om eindelijk mijn PR op de halve aan te scherpen?

Afgelopen dinsdag stond ik aan de start van de Zomeravondcup, waar ik een snelle 5 kilometer wilde lopen, om te kijken hoe het er nu voor staat met mijn conditie. Na 3 weken vakantie en 1 weekje weer rustig trainen, was het een mooie test om eens te kijken hoe ik er voor sta. Ik liep een goede 5 kilometer. Het werd helaas geen PR, maar ik zat er maar 27 seconden boven. Ik liep 26.21 en daarmee was ik zeker tevreden!

Of het voldoende is om in IJsselstein een PR te lopen? Ik betwijfel het. Er is niet veel tijd meer, en ik heb weinig echte duurlopen gedaan de afgelopen maand. En die inhoud heb ik wel nodig om een PR te kunnen lopen. We gaan het zien, als het er niet in zit, loop ik hem lekker als duurloop, en gebruik ik deze halve marathon gewoon als training…

Sta jij aan de start?
Maar genoeg over mij, want de vraag is: ga ik jou zien in IJsselstein? Via de site kan je je inschrijven voor de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon. Er is dus voor iedereen een passende afstand. En het leuke is: het inschrijfgeld is lekker laag, meedoen aan de IJsselsteinloop kost maar €8, en dan maakt het niet uit welke afstand je loopt! En na de finish, krijg je een mooie medaille 🙂

Vanaf 9 uur barst het feestje al los, met de Kidslopen! Om 10 uur gaat de 10 kilometer van start, gevolgd door de halve marathon om 10.25u en de dag wordt afgesloten met de 5 kilometer om 13.05u. Heb jij, net als ik, een streeftijd? Dan heb je geluk, want op iedere afstand lopen er hazen die jou kunnen helpen om mooi stabiel richting jouw gewenste eindtijd te lopen!

Mocht jij ook mee willen doen? Inschrijven kan tot en met 2 mei door op deze link te klikken. Je kan je ook op de dag zelf nog inschrijven bij het Fulcotheater in IJsselstein, de kosten bedragen dan €10 per afstand! Zie ik je daar?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.