Hutspot ovenschotel

Deze ovenschotel maakte ik afgelopen week en mijn vriend heeft hem toen al opgedoopt tot ‘hutspot ovenschotel’. Het is geen standaard hutspot, er zitten wel iets meer lekkere ingredienten in! Wel is het een heerlijke ovenschotel voor de koudere dagen die in aantocht zijn!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram aardappels
  • 300 gram wortels
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el tomatenpuree
  • scheutje melk
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • Geraspte kaas (ik maakte het zonder – ik lust geen gesmolten kaas haha)

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels en kook de aardappels en de wortels goed gaar.
  3. Snij de ui in kleine stukjes en pers het teentje knoflook. Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het gehakt gaar. Voeg daarna de ui, het knoflook, de tomatenpuree, de oregano en de peper en zout toe. Meng dit goed. Doe dit mengsel op de bodem van en ovenschaal.
  4. Pureer de aardappels met de wortelen en wat melk. Voeg voldoende melk toe, zodat het echt een goede puree wordt. Doe dit op het gehaktmengsel. Doe hier de geraspte kaas overheen en zet dit 10 à 15 minuten in de oven!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *