Hutspot met honingspekjes

Winters zijn voor stevige stamppotjes, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik vind simpele stamppotjes stiekem het lekkerst; maar het blijft wel leuk om hier net een klein beetje extra aan toe te voegen. Zo zorgen in deze hutspot 2 simpele eetlepels honing, voor enorm veel extra smaak! Een aanrader, wat mij betreft!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 700 gram aardappels
  • 250 gram wortels
  • 200 gram ui
  • 125 gram spekjes
  • 2 el honing
  • Scheut melk
  • Klontje roomboter
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je dit?

  1. Schil de aardappels, schrap de wortels en maak de uien schoon. Snij de aardappels en wortels in delen en doe deze samen in een pan. Breng deze aan de kook, tot het beide gaar is.
  2. Snij de ui in kleine blokjes.
  3. Pak een wokpan en wok hier de spekjes in. Als ze wat gaar worden, voeg dan de honing en de uienblokjes toe. Door de honing en het vet uit de spekjes, zullen zowel de spekjes als de uien gaan caramelliseren. Blijf goed roeren, anders heb je kans dat het aan gaat branden. Doe dit ongeveer 5 minuutjes.
  4. Giet de aardappelpan af en voeg hier wat melk, roomboter, mosterd, peper en zout aan toe. Stamp dit goed, tot je een mooi gemengde wortelstamp hebt. Serveer dit met de spekjes en ui 🙂
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.