Hotspot: Sowieso Breda

Als Randstad-meisje kom ik niet vaak in het gezellige Zuiden. Maar als ik er kom, dan pak ik het graag goed aan. Ik lunch dus niet bij de McDonalds en ik haal geen muffin bij de Starbucks, nee, ik zoek dan graag een leuke en gezellige lunchroom op, om te genieten van het lekkers dat die plaats te bieden heeft! En zo belandde ik op een zonnige maandag in maart, bij koffiebar Sowieso in Breda! En wat een aangename verrassing was dit! Dat ik niet de enige was die enthousiast werd van deze koffiebar, bleek trouwens wel toen ik naar binnen stapte: op deze normale maandag was er nog maar 1 tafeltje vrij πŸ™‚ Lucky me!

Sowieso is een koffiebar aan de Nieuwstraat in Breda, net achter winkelcentrum Barones. Je hoeft dus tijdens je shoppingtrip niet eens om te lopen om deze leuke koffiebar te bezoeken. En eigenlijk vind ik ‘koffiebar’ niet toereikend genoeg. Naast lekkere koffie (denk ik – ik drink geen koffie haha!), staat er zΓ³veel lekkers op het menu! Verse sapjes en smoothies, taartjes en bananenbrood die glutenvrij, suikervrij en (soms) ook nog vegan zijn, ontbijtjes waar iedereen gelukkig van wordt (lees: granola, overnight oats, croissants en breakfast shakes), zoete en hartige broodjes en tosti’s en, wat ik erg grappig vond, een bananenbrood plankje πŸ™‚ Zoals je leest, verantwoorde keuze genoeg bij Sowieso!

Daarnaast ziet het restaurant en het interieur er erg gezellig uit. Naast tafeltjes met stoelen staan er ook loungestoelen, waar je heerlijk rustig een kopje koffie kan drinken. De ruimte oogt niet te vol en is smaakvol ingericht. En hoewel het vol was toen ik op bezoek kwam, was het er totaal geen herrie, en viel me de rust die de koffiebar uitstraalde enorm op. Er zaten ook bezoekers lekker aan een tafeltje met hun laptop te werken. De ideale sfeer!

Wij kwamen hier om te lunchen, maar de taartjes zagen er zo lekker uit, dat we er maar voor kozen om die te nemen. Moet kunnen toch? Bjorn ging voor een carrot cake met een smoothie van yoghurt, banaan, blauwe bes en honing. Ik nam een cheesecake met een vers appel/peer sapje. Heerlijk. De cheesecake was zΓ³ zacht van smaak, ik kon bijna niet geloven dat deze verantwoord was. Toen ik de eigenaar dit vertelde, moest hij lachen. Hij vertelde dat hij zelf ook echt dol is op deze cheesecake, en dat hij hem toevallig zelf gemaakt had. Persoon naar mijn hart, ik hou van mensen die taartjes maken πŸ™‚

Wat mij betreft is Sowieso een koffiebar die je sowieso niet mag overslaan. En als je er komt, dan hoop ik dat die lekkere cheesecake er weer staat, want die is verrukkelijk πŸ™‚

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.