Homemade Schnitzels

Als je een onderzoekje zou doen naar de populariteit van schnitzels, eindigen ze – denk ik – vrij hoog. Het jammere aan schnitzels uit de winkel vind ik altijd dat er altijd zoveel aan toegevoegd is. Echt, de ingredientenlijst in eindeloos. En dat is zonde, want schnitzels zijn makkelijk te maken, met maar enkele ingredienten en wat kruiden. En ze zijn zoveel lekkerder als ze homemade zijn!

Wat heb je nodig voor 2 schnitzels?

  • 2 varkensschnitzels (alleen het stuk vlees)
  • 3 el speltmeel
  • Paneermeel
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper/zout naar smaak
  • roomboter

Hoe maak je deze schnitzels?

  1. Doe de speltmeel met de kruiden in een kommetje. Roer dit goed rond. Haal de varkensschnitzels hierdoor heen, zodat ze bedekt zijn met een dun laagje meel/kruiden.
  2. Pak hierna 2 schaaltjes. In de een klop je het ei los, in de ander doe je paneermeel. Haal de varkensschnitzels eerst door het losgeklopte ei en hierna door de paneermeel, zodat hij helemaal bedenkt is met paneermeel.
  3. Smelt roomboter in de pan en bak hier de schnitzels in. Doe er hierna nog wat peper of zout naar smaak overheen. Ook lekker met een beetje citroensap!
  4. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *