Hoe staat het met mijn hardloopdoelen voor 2018?

Ergens eind 2017 postte ik dit artikel online, met daarin mijn hardloopdoelen voor 2018. Inmiddels zijn er alweer 2 maanden van 2018 voorbij, en is het tijd om de balans op te maken: Hoe staat het op dit moment met mijn hardloopdoelen voor 2018?

Doel 1: Iedere maand 1 medaille
Check! In januari liep ik de Kwart van Egmond en in februari liep ik een dik PR op de 10EM bij de Midwintermarathon in Apeldoorn. 2 medailles in 2 maanden! Mijn agenda voor de komende maanden staat zelfs een stukje voller. In zowel maart als april heb ik 3 loopjes staan! Zin in!

Doel 2: Breaking 2
Dit doel is er nog niet aan. Was ook niet gepland voor deze maanden. Ik ben momenteel lekker aan het opbouwen qua duurlopen, om in mei, bij de IJsselsteinloop, klaar te zijn om de halve marathon onde rde 2 uur te lopen! Dus: ik ben mooi onderweg!

Doel 3: Breaking 5
Die marathon is gepland in september, dus Breaking 5 is nu nog even niet aan de orde. Mijn marathonschema begint in juni. Mijn plan is om tot dan een goede basis te onderhouden (tot de halve marathon), zodat ik in juni klaar ben om vol te gaan trainen!

Doel 4: Vaker met mijn favoriete runner lopen
Iedere dinsdag trainen we samen, maar toch ook weer niet 😉 We lopen namelijk bij dezelfde loopgroep en doen hier dezelfde trainingen, alleen doen we ze op iets andere tempo’s. Wel hebben we de afgelopen maanden enkele duurloopjes samen gedaan en die gingen goed! Het lukte mij goed om gezellig en lief te blijven tegen hem, en het lukte hem goed om mij qua tempo goed aan te sturen! We gaan goed dus 🙂

Doel 5: Niet geblesseerd raken
Is momenteel niet aan de orde. Jeej! Ik probeer wel goed op mijn herstel te letten en tot nu toe werkt dit goed 🙂

Doel 6: Veel hardloopdates plannen
Ik heb de afgelopen 2 maanden meerdere loopjes met andere mensen gedaan! En dit vond ik leuk, dus als je een keertje samen wilt lopen: let me know!

Dus?
Ja, dus… Volgens mij gaat het met mijn hardloopdoelen van 2018 de goede kant op! 🙂 Zin in de komende maanden. Lekker trainen, lange duurlopen, veel leuke loopjes én het wordt weer lente. Kom maar op!

5 comments

  1. Hoi Petra, wat een leuke site heb je en op verschillende punten ook zéér herkenbaar (y). Ik ben hier beland via een bericht van jou op FB. Mocht je ooit in Arnhem zijn en zin hebben, loop dan een keer gezellig mee met mij in Sonsbeekpark of met de loopgroep (Social Mile) waar ik regelmatig mee loop. Ga zo door!

    1. Hee Sten!

      Leuk dat je reageert! Lijkt me leuk om een keertje te lopen in Arnhem! Ik mail je na mn vakantie even oke? Ga eerst lekker 3 weekjes de zon opzoeken 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.