Het eiwitrijke recepten kookpakket

Iedereen die zich bezig houdt met afvallen en/of met sporten, zal vroeg of laat de term eiwitten tegenkomen. Overal waar je kijkt, zie je ze. Er komen steeds meer eiwitrijke producten op de markt en iedereen lijkt opeens met bakjes kwark rond te lopen. Dit is ook niet gek. Eiwitten zijn namelijk een belangrijke bouwsteen voor je lichaam. Deze bouwsteen is helemaal belangrijk als je actief sport, of als je wat kilootjes kwijt wilt!

Wat zijn eiwitten precies?

Eiwitten zijn een voedingsstof die calorieën en aminozuren aanlevert. Calorieën zijn een bron van energie voor je lichaam, aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige van deze aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, andere aminozuren haal je uit voeding. De belangrijkste functie van eiwitten is dat je lichaam ze gebruikt als bouwstof, maar dat je lichaam ze ook kan gebruiken als brandstof. Bijna alle weefsel in je lichaam bestaat voor een gedeelte uit eiwitten. En omdat deze weefsels dagelijks schade ondervinden (bijvoorbeeld doordat je je spieren gebruikt bij het sporten), heb je eiwitten nodig om deze schade te herstellen. Daarnaast zijn eiwitten ook van belang als je regelmatig sport. Door sport prikkel je je spieren, zodat deze kunnen groeien. Voor spiergroei heb je voldoende eiwitten nodig.

Eiwitten en afvallen

Ook als je wilt afvallen, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Natuurlijk moet je minder eten dan je nodig hebt, als je wilt afvallen, maar het is echt van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Het voordeel van eiwitten is dat deze door je lichaam langzamer verteerd worden dan koolhydraten en vetten, waardoor je langer een vol gevoel houdt. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat je spiermassa zoveel mogelijk behouden blijft. En dit is wat je wilt als je afvalt. Je vetten wil je kwijt, maar je spiermassa wil je behouden!

Wanneer eet je voldoende eiwitten?

Hier zijn verschillende theorieën over. De meest gangbare maatstaven zijn de volgende:

  • Een niet sporter heeft ongeveer 0,8 à 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus als je 70 kilo weegt, heb je dus 56 – 70 gram eiwit nodig per dag.
  • Een fanatieke duursporter heeft ongeveer 1,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus als je 70 kilo weegt, heb je dus 84 gram eiwit nodig per dag. Dit is ook een mooie hoeveelheid om aan te houden als je afvallen wilt!
  • Een krachtsporter heeft tussen de 1,5 en 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus als je 70 kilo weegt, heb je dus 105 à 126 gram eiwit nodig per dag.

Hoe kom je aan voldoende eiwitten?

Het is niet lastig om aan voldoende eiwitten te komen, als je weet wat je eten moet. Het is niet nodig om alleen maar shakes te drinken of eiwitrepen te eten, het is echt te doen om met lekkere recepten voldoende eiwitten binnen te krijgen. Of verwerk je eiwitpoeder op een lekkere manier in je voeding, ook dit is erg fijn.

Het eiwitrijke recepten kookpakket

Het eiwitrijke recepten kookpakket is een bundel met zes e-booken, die jou kunnen helpen om op een lekkere en makkelijke manier voldoende eiwitten binnen te krijgen op een dag. Dit kookpakket helpt je ieder moment van de dag door, aangezien het bestaat uit zes verschillende e-booken. Deze e-booken hebben de volgende thema’s: ontbijt, lunch, diner, snacks, smoothies en een maaltijdplanner. Hier staat erg fijne recepten in, die een mooie aanvulling zijn in jouw strijd tegen de kilo’s, of als aanvulling op jouw kracht- en cardiotraining.

In de boeken staan totaal bijna 100 recepten. Denk hierbij aan eiwit wraps (waarom kant en klare kopen, als je ook in een handomdraai zelf eiwitrijke wraps maken kan?) of kip met een heerlijke mango salsa (de combinatie kip en mango is toch altijd heerlijk?). Ook het boek met smoothies is erg fijn. Ik kan me voorstellen dat je namelijk niet altijd zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. Maar tijd om een smoothie te maken, dat is er natuurlijk al snel. Je doet alle ingrediënten in de blender en in 2 minuten heb je een voedzame en eiwitrijke smoothie!

Het voordeel van de recepten in deze boeken zijn, at ze te maken zijn met gangbare ingredienten. Je hoeft dus niet met uitgebreide boodschappenlijstjes langs 6 verschillende supermarkten en toko’s. Daarnaast worden de recepten op een makkelijke manier beschreven. Zelfs als je niet zo’n keukenprinses bent als ikzelf, weet je met deze serie recepten heerlijke maaltijden op tafel te toveren!

En wat kost dit dan?

Het eiwitrijke recepten kookpakket is hier te bestellen en kost totaal €19.. Hiervoor krijg je dus 5 e-booken vol recepten en een maaltijdplanner, die jou helpt om je voeding goed over de dag te verdelen. Voor deze €19 kan je best even vooruit, want 100 recepten heb je niet in een week gemaakt.

8 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.