‘Herstelkoeken’

Deze koeken zijn voor mij de ideale herstelkoeken voor na een pittige workout: vol met complexe koolhydraten, vetten en eiwitten, om alles weer goed aan te vullen en je lichaam weer even te voeden. Maar je hoeft ze niet per se als herstelkoeken te gebruiken hoor. Ze kunnen ook prima als tussendoortje. Dat doe ik zelf ook vaak genoeg 😉

Wat heb je nodig voor 12 koeken?

  • 150 gram havermeel (speltmeel of deels amandelmeel kan ook)
  • 150 gram kokosolie
  • 80 gram havermout
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram gehakte hazelnoten (andere noten kunnen uiteraard ook!)
  • 25 gram sesamzaad (wederom: andere zaden, of pitten, kunnen ook!)
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 tl choco loco kruiden (deze zijn van green gypsy. heb je deze niet? vervang dan door kaneel of speculaas!)
  • 2 el water
  • snufje zout
  • 50 gram cranberries

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje
  3. Doe het meel, de havermoutvlokken, de kokosbloesemsuiker, de noten, de zaden, de kruiden, de bakpoeder en het zout in een kom. Meng dit. Voeg hierna de gesmolten kokosolie en het water toe. Kneed dit tot een vast deeg. Als het nog niet voldoende plakt: voeg dan nog wat water toe. Kneed hierna de cranberries er nog doorheen.
  4. Maak van dit deeg 12 koeken. Ze zijn het lekkerst als ze wat bros blijven, dus duw ze niet helemaal plat. Bak ze gaar in 20 à 25 minuten.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.