Healthy twix

Het recept van deze Twix stond al vrij lang online, maar ik was niet tevreden over de foto’s die erbij stonden, omdat ze echt afbreuk deden aan de smaak van de Twix! Vandaar dat ik de keuken in gedoken ben, om deze Twix nogmaals te maken. En dat alleen voor de foto he? Al is het opeten uiteraard ook geen straf 😉

Wat heb je nodig? (bakvorm van 20×20 cm)

Voor de koeklaag:

  • 175 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 65 gram honing
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de caramellaag:

  • 320 gram dadels
  • 65 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram pindakaas
  • snufje zout

Voor de chocoladelaag:

  • 80 gram pure chocolade
  • 75 creme fraiche

Hoe maak je deze twix?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven op 170 graden
  2. Doe de speltmeel, 100 gram gesmolten kokosolie, de honing, bakpoeder en snufje zout bij elkaar in een beslagkom. Kneed dit tot een vast deeg en doe dit in de bakvorm. Bak de koekbodem in 15 minuten gaar. Laat deze goed afkoelen
  3. Doe de dadels met het overige gesmolten kokosolie en de pindakaas in de blender en pureer dit tot een caramellaag. Verdeel dit over de koek en zet in de koelkast.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en roer hier de creme fraiche doorheen. Verdeel dit over de caramellaag.
  5. Laat dit hard worden in de koelkast en snij in stukken!
  6. Eetse 🙂

Voedingswaarde per portie (28 stukjes)
129 kCal
Eiwit: 2 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 8 gram

 

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *