Hazelnoot Bananenbrood

Stiekem is dit wat ik het liefst maak: lekkere en voedzame tussendoortjes. En het leukste vind ik het dan om lekker te varieren met smaken en texturen, waardoor ik bijna nooit dezelfde tussendoortjes maak. Het ideale aan bananenbrood en andere cakes is, dat je de plakjes los in kan vriezen, waardoor je iedere dag een gezonde snack uit de vriezer kan halen, zonder dat dit je al te veel moeite kost. Ideaal toch? Dit hazelnoot bananenbrood is snel te maken en prima om in te vriezen. En… dit tussendoortje is ‘goede voornemens’ proof 🙂

Wat heb je nodig?

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 7 dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de bananen, eieren, dadels en 50 gram van de hazelnoten in de blender. Maal dit tot de hazelnoten en de dadels helemaal fijn gemalen zijn. Doe dit in een kom en voeg het speltmeel en het bakpoeder toe. Meng dit goed.
  3. De overige 50 gram hazelnoten hak je in stukjes. Maar niet te fijn maken hoor 😉
  4. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel hier de gehakte hazelnoten overheen.
  5. Bak af in 45 minuten
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.