Havermoutrepen met noten, chocolade en kokos

Ik heb wel vaker geprobeerd om goede havermoutrepen te maken. En wat jullie hier nooit voorbij zien komen, maar wat wél echt zo is: ze zijn wel eens in de prullenbak belandt. Of het wilde niet één geheel worden, en Bjorn heeft het toen een week lang gegeten in plaats van granola 😉 Maar goed, soms lukt het ook, en dan zijn het kleine succesjes. Zoals deze havermoutrepen!

Wat heb je nodig voor 8 repen?

  • 150 gram havermout
  • 75 gram dadels
  • 70 gram honing
  • 50 gram gehakte noten (ik gebruikte hazelnoten en amandelen)
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 1 el cacaopoeder
  • 25 gram gesmolten pure chocolade
  • 2 el kokosrasp

Hoe maak je deze repen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de havermout met de dadels, noten en cacaopoeder in de blender en meng dit tot het een grove substantie is.
  3. Doe de gesmolten kokosolie in een pannetje met de honing en meng dit met elkaar. Roer dit door het havermoutmengsel heen. Het moet een kleverige massa worden. Is het te droog? Voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe.
  4. Doe dit mengsel in de cakevorm en bak dit 20 à 30 minuten. Even goed in de gaten houden, dat het niet te donker wordt!
  5. Haal het baksel uit de cakevorm, versier met de gesmolten chocolade en bestrooi hier de kokosrasp overheen. Laat goed afkoelen en snijdt dit dan in repen.
  6. Je kan de repen bewaren in de koelkast! Eet smakelijk!

 

2 comments

    1. Hi Bart!
      Hele goede, want dat hoeft er helemaal niet in! Geen idee waar ik ooit die citroensap vandaan heb gehaald! Bedankt voor je oplettendheid!
      Groetjes Petra

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *