Havermout plaatkoek met kokos en pure chocolade

Havermout is een van m’n favoriete ingredienten in koekjes en tussendoortjes. Naast dat het voedzaam is en vol vezels zit, vind ik de smaak ook gewoon erg fijn. Maar goed, ik ben dan ook best wel fan van havermout, dus dat is misschien niet zo gek. Een tijdje terug maakte ik deze lekkere plaatkoek, waar ik de havermout combineerde met kokos en pure chocolade. Wat echt een match made in heaven is!

Wat heb je nodig? (bakvorm 20×20 cm)

  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 75 ml gesmolten kokosolie
  • 50 gram honing
  • 50 ml melk
  • 75 gram pure chocolade, fijn gehakt
  • 30 gram kokosrasp
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je deze plaatkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren met de kokosolie, de melk en de honing in een beslagkom en mix dit tot het een romig geheel is.
  3. Voeg hier alle andere ingredienten aan toe en meng dit tot alles goed opgenomen is.
  4. Verdeel je beslag over de bakvorm en garneer eventueel met nog wat chocolade of kokosrasp.
  5. Bak de plaatkoek gaar in ongeveer 35 à 40 minuten. Laat hem goed afkoelen en snij hem dan in stukjes. Bewaar dit in een luchtdichte trommel.
  6. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.