Havermout kwarkcake met blauwe bessen

Lekkere en gezonde tussendoortjes: ik hou er van. Ik zou het liefst wekelijks een voedzame cake bakken. En die haalt het eind van de week dan nooit. Gelukkig heb ik een vriend die met me mee eet, want dan kan ik vaker nieuwe cakes bakken… En dus nieuwe variaties maken. En die dan weer met jullie delen 😉 De havermout en de kwark zorgen ervoor dat deze cake voedzaam en vullend is. Daarnaast zorgen de blauwe bessen voor een heerlijk zoetfrisse afwisseling. Dus: bakken maar!

Wat heb je nodig?

  • 180 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram magere kwark
  • 100 gram honing
  • 150 gram blauwe bessen
  • 60 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en voeg hier de eieren en de honing aan toe. Mix dit tot een romig geheel.
  3. Pak een beslagkom en doe hier het havermeel, het amandelmeel, de bakpoeder en het vanillepoeder in. Meng dit met elkaar en klop hier dan de magere kwark doorheen. Vervolgens gaat het roombotermengsel hier doorheen en meng je dit tot een egaal beslag. Roer dan de blauwe bessen er doorheen.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en bak gaar in 45 à 50 minuten. Check dan even of de cake gaar is.
  5. Eet smakelijk

Voedingswaarden per portie (12 plakken per cake)
220 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 14 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.