Havermout aardbei koeken

Er stonden de afgelopen weken heel veel aardbeien in mijn koelkast. Zoveel dat ik op een gegeven moment niet meer wist wat ik ermee moest. Dus ging ik ze maar in allerlei baksels verwerken, en zo kwamen deze havermout aardbei koeken tot stand! Volgens mij waren ze erg lekker, want ze waren zo op. En dat is meestal een teken, dat mijn baksels in de smaak vallen!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout
  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram honing
  • 200 gram aardbeien
  • 20 gram hazelnoten
  • 2 el water

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier
  2. Meng het speltmeel met de havermout. Smelt de kokosolie en voeg deze met de honing toe aan het meel. Kneed dit tot een crumble. Het mengsel mag niet te droog zijn, dan valt het met bakken uit elkaar.
  3. Snij de aardbeien in stukjes, voeg een beetje honing en water toe en prak dit tot een aardbeienmoesje. Er mogen best wat stukjes in zitten.
  4. Verdeel 3/4 deel van de crumble over de bodem van de ovenschaal. Duw dit goed aan. Verdeel hier het aardbeienmoesje overheen.
  5. Doe de hazelnoten door het overige deel van de crumble heen en verdeel dit over de aardbeien. Druk dit een beetje aan.
  6. Bak dit in 20 à 25 minuten af, laat goed afkoelen en verdeel het dan in 8 koeken.
  7. Eet smakelijk!

Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.