Haver pindakaas cups

Nu ik zwanger ben, vind ik het belangrijk om voedzame en gezonde tussendoortjes in de koelkast te hebben staan. Zeker nu ik in mijn laatste trimester zit; en dus wat extra calorieen gebruiken kan, prep ik graag het een en ander op vrije dagen. Vorige week maakte ik deze haver pindakaas cups. Zeker niet caloriearm, maar vol voedingsstoffen, waardoor je er weer even tegenaan kunt!

Wat heb je nodig voor 6 cups?

Laag 1:

  • 100 gram havervlokken of havermout
  • 75 gram gehakte pinda’s
  • 50 gram pindakaas
  • 30 gram honing

Laag 2:

  • 6 tl pindakaas

Laag 3:

  • 80 gram pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • kokosrasp

Hoe maak je deze cups?

  1. Pak een cupcake bakvorm; het liefst een metalen.
  2. Doe alle ingredienten voor de eerste laag in een beslagkom en meng dit goed, zodat het een kleverige massa wordt. Verdeel dit over 6 cupjes en duw dit goed aan. Probeer met je lepel in het midden een klein kuiltje over te houden; dat maakt de andere lagen makkelijker 🙂 Zet dit 15 minuten in de vriezer
  3. Pak de bakvorm weer uit de vriezer en vul ieder kuiltje met een theelepel pindakaas. Duw dit een beetje aan, zodat de bovenkant zo plat mogelijk wordt. Zet weer 15 minuten in de vriezer.
  4. Ondertussen smelt je de chocolade met de kokosolie au-bain-marie.
  5. Verdeel de chocolade over de bovenkant van de cups en strooi hier wat kokosrasp overheen. Zet nogmaals 15 minuten in de vriezer en bewaar de cups hierna in de koelkast.
  6. Ze kunnen mogelijk wat lastig loskomen uit de bakvorm. Met wat tikken en/of een warm mes, kreeg ik ze er allemaal uit!
  7. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.