Haver Kletskoppen

Ik blijf het leuk vinden om koekjes te maken. Met weinig ingrediënten kan je onwijs variëren, zodat je telkens weer iets anders in de koektrommel hebt liggen. Herinneren jullie je ‘kletskoppen’ nog? Dunne, krokante, caramelachtige koekjes. Mmm! Ik ben eens aan de slag gegaan om hier een gezondere variant op te maken. 

Wat heb je nodig?

  • 75 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram honing
  • 60 gram havermeel
  • 75 gram havervlokken
  • 60 gram gehakte amandelen
  • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de roomboter met de honing en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Verwarm dit zachtjes op het vuur. Blijf hier goed in roeren. De roomboter zal langzaam smelten en samen met de honing en kokosbloesemsuiker een beetje gaan caramelliseren. Goed blijven roeren, anders heb je kans dat het gaat verbranden.
  3. Roer het havermeel, de havermoutvlokken, de gehakte amandelen en de bakpoeder hier doorheen. Maak hoopjes op de bakplaat. Laat hier voldoende ruimte tussen, want de koekjes zullen nog uit gaan lopen.
  4. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze hierna goed afkoelen. Pas als ze afgekoeld zijn, zullen de koekjes lekker knapperig zijn!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.