Haver dadel yoghurtcookies

Ik bak veel koekjes; dat is echt geen geheim. Als je de lijst op m’n blog ziet, dan weet je al genoeg natuurlijk 🙂 Ik vind het wel nog steeds erg leuk om variatie aan te brengen in de koekjes die ik maak, zodat er niet elke week hetzelfde in de koektrommel zit 😉 Deze koekjes zitten in ieder geval vol variatie. En vol smaak 🙂

Wat heb je nodig?

  • 110 gram havermout
  • 75 gram speltmeel
  • 110 gram dadels
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 75 gram roomboter
  • 40 gram magere yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • snuf vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cookies?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Ontpit de dadels en week deze 15 minuten in warm water. Smelt ondertussen de roomboter.
  3. Doe de roomboter, dadels, het ei en de yoghurt in de blender en blendt dit tot alle dadels goed vermalen zijn. Dit kan eventjes duren.
  4. Doe dit mengsel in een beslagkom en voeg de overige ingredienten toe. Kneedt dit tot een deeg. Als het deeg wat vochtig blijft, voeg dan wat extra speltmeel toe.
  5. Vorm bolletjes van dit deeg en duw deze platter op de bakplaat!
  6. Bak de koekjes gaar in 15 minuten. Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze steviger
  7. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.