Hardlopenverhalen #20: Vera

Vandaag het inspirerende verhaal van Vera. Vera is, mede door middel van hardlopen, veel kilo’s kwijtgeraakt! Echt heel motiverend om te lezen!

Hi, ik ben Vera, 34 jaar oud, en zo lang ik mij kan herinneren, heb ik overgewicht gehad. Vroeger heb ik wel gesport. Ik deed aan turnen en korfbal, maar hier ben ik weer mee gestopt. Ik heb toen jarenlang niet echt iets meer gedaan aan sport.

Toen ik enkele jaren geleden gedacht dat ik echt weer iets aan sport moest gaan doen, woog ik imiddels 116 kg. Ik vond het alleen lastig om te bepalen welke sport ik nu echt leuk vond…

 

Om mij heen gingen steeds meer mensen hardlopen. Maar als er iets was waar ik een hekel aan had, en niet kon, was het dat wel.

De tijd ging voorbij….maar toch trok het hardlopen op een gegeven moment mij. Ik kreeg de tip om met Evy (trainingsschema toen nog via een mp3 speler) te beginnen. Het bouwt rustig op. Oké. Op zoek naar sportschoenen. Ik ga nog niks kopen, want dat is zonde als ik het dus nog steeds echt niks vind. Oude sportschoenen vond ik prima om mee te beginnen

Les 1 …zo dat gaat beter dan verwacht!

Les 2 ….o deze kan ik ook ! Wauw!

Les 3,4,5 etc. gingen ook lekker! Wauw ik vind dit leuk! Iets waar ik op school een hekel aan had, vind ik nu echt leuk!

Op een gegeven moment ben ik wel goede schoenen en kleding gaan kopen en wat ging ik genieten van deze sport. Helemaal toen vriendin Patricia mij kennis liet maken met de Facebook groep ‘ik loop hard.’ Wat een leuke motiverende groep! Of je nou pas net loopt, of marathons, of je nou langzaam loopt of snel, iedereen doet er toe. En men motiveert ook elkaar door de reacties onder je bericht.

Sinds die groep heb ik het hardloop virus echt te pakken. Ik heb zelfs met een aantal georganiseerde loopjes meegedaan en kan inmiddels 10 km hardlopen. Nooit gedacht dit te bereiken. Ik ben zo trots op mijzelf! Het hardlopen heeft ook meegeholpen aan afvallen. Niet dat alleen, ook voeding aanpassen natuurlijk. Plus krachtoefeningen thuis (die heb ik gevonden via internet en zo een eigen plan gemaakt, waarin ik ook wissel qua oefeningen)

Voeding aanpassen dat is en blijft een zoektocht. Op de manier waarmee ik op begin afviel, werkte na een tijdje niet zo goed meer. Dus weer zoeken naar wat wel en niet eten, welke combinaties etc.

Ik ben inmiddels van de 116 kg naar de 82,6 kg. gekomen. Zonder diëtist of operatie. Niet dat daar iets mis mee is hoor. Totaal niet. Het gaat dan wel langzaam, maar dat geeft niet. Ik heb ook plateaus gekend die soms langer duurde dan andere keren. Dat was soms wel frustrerend. Maar juist dan moet je niet opgeven! Kijk weer eens kritisch naar wat je eet en drinkt. Ongemerkt eet je misschien weer iets meer of drink je onvoldoende, of heb je minder beweging gehad. Ook kan stress eventueel een rol spelen. Maar geef niet op, zet juist door !

Om mij heen, via internet, vriendinnen etc. heb ik het geluk dat mensen mij helpen en steunen als het even niet gaat. Dat is ook heel erg fijn. Wat mijzelf ook erg motiveert en stimuleert is je ‘reis’ delen op social media. Ik deel veel op Instagram en op Facebook. De reacties van mensen werken positief, plus: dingen terugkijken is fijn. Bij Facebook krijg je ook herinneringen van een jaar of meer geleden. Zo leuk om te vergelijken met waar je nu staat! Ik ben erg goed op weg en mijn reis is voorlopig nog niet ten einde!

Jouw verhaal ook hier? Stuur dan even een mailtje naar petraruns@outlook.com!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.