Hardlopen: Hoe was 2017?

Het hardloopjaar ging érg snel!  Daarom is het leuk om even terug te kijken op 2017. Wat was leuk? Wat ging goed? En waar ging het wat minder? 2017 was voor mij het jaar met mijn eerste ‘Did not start’ en ‘Did not finish’. Verder waren er nog voldoende hoogte- en dieptepunten. Hierbij mijn hardloopjaar 2017 in review!

Midwintermarathon Apeldoorn, 25 km
Mijn eerste loopje van 2017 was de Midwintermarathon in Apeldoorn, waar ik de 25km liep, in voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Het plan was om rustig te lopen. Dit werd gewoon een duurloop. No pressure. Ik begon rustig aan, keek niet op mijn horloge. Ging bij kilometer 8 rustig even plassen – ik had toch alle tijd. Ik merkte de hoogteverschillen amper, zo lekker liep ik. Ik kon de laatste 5 kilometer als een malle versnellen, en liep deze in 28 minuten. Niet echt duurlooptempo. Ik liep 25km, in een gemiddelde van 6’05. Met 2 vingers in mijn neus. En tot op de dag van vandaag blijf ik het zeggen: ik heb nog nooit zó heerlijk gelopen als bij deze loop!

CPC Den Haag, halve marathon
De halve marathon die voor mij de generale moest gaan worden voor de marathon van Rotterdam. En ik mocht voluit gaan van de hardlooptrainer. Ik wilde mee met de pacers van 2uur. Dat ging makkelijk. Ik kon zelfs sneller. Helaas dachten mijn darmen bij kilometer 14 dat het wel een leuk idee was om te gaan kloten. En dus moest ik schema 1:57 loslaten, en finishte ik in 2:03. Geen schande, maar ook geen PR. Ik heb er lang van gebaald…

IJsseltrail IJsselstein, 20km
Ik kreeg hier mijn eerste ‘did not start’. Ik lag ziek op de bank met een blaasontsteking en een flinke antibioticakuur….

Rokjesdagloop Amsterdam, 10km
Opwarmertje richting Rotterdam. Letterlijk. Want het was warm die dag. Helaas was dit letterlijk ook een voorbode voor Rotterdam. Want daar was het helaas ook warm…

Marathon Rotterdam, 42.2km
Nog steeds hét hoogtepunt van mijn hardloopjaar. Mijn eerste marathon. Rotterdam zal om deze reden altijd speciaal voor me blijven. Ik had erg last van de hitte, maar heb onwijs genoten. Wat een sfeer. Wat een mensen langs de weg. Ik heb er een halfuur langer over gedaan dan ik gepland had, maar ik heb hierdoor ook een halfuur langer kunnen genieten van de geweldige sfeer. Na afloop beweerde ik trouwens nóóit meer een marathon te gaan lopen. Yes. Daar ben ik inderdaad op terug gekomen.

Hellas Zomeravondcup Utrecht, 5km
Ja, dat was een dingetje. Ik had amper getraind sinds de marathon van Rotterdam. Ik besloot last minute dat ik toch ging meelopen in Utrecht. Het was ‘maar’ een 5 kilometer, en ook als ik daar ‘een halfuurtje ofzo’ over deed, zou ik dat prima vinden. Ik had mezelf beter moeten kennen. Echt. Ik kon natuurlijk niet ‘rustig aan doen’. En naarmate ik dichter bij de finish kwam, hoe meer het besef kwam dat ik een PR ging lopen. Ik haalde een halve minuut van mijn PR af en liep voor het eerst onder de 26 minuten!

Marikenloop Nijmegen, 7.5km
Namens Asics & Intersport mocht ik meedoen aan de Marikenloop. Ik liep hem in een ietsje te warme outfit, maar wat maakte het uit. Het was een gezellige loop met vriendinnetje Christine en dat was het belangrijkste!

IJsselsteinloop IJsselstein, 10km
Het plan was om hier een halve marathon te lopen, maar ik had sinds mijn marathon niet verder gelopen dan 15 à 17 kilometer, en wilde niet het uiterste vragen van mijn lichaam. Dus was het voor mij prima om een 10km te lopen. Leuke was dat ik hierdoor op tijd terug was om mijn vriend binnen te halen, die eerste werd met zijn team op de halve marathon. En daarna hebben we nog heeeeerlijk lang op het terras gehangen 🙂

Pink Ribbon Ladiesrun Rotterdam, 10km
Ik mocht in team Garmin meedoen aan de Ladiesrun in Rotterdam. In een enorme stoet met roze shirtjes, midden op de dag, door loeiheet Rotterdam. Wasn’t funny. Het was alles behalve aan goede tijd. Maar het was heel tof om met zoveel meiden en vrouwen samen te lopen voor het goede doel!

Strandmarathon Den Haag, 10.5km
Samen met Bjorn, Mirjam en Nicky liep ik de strandmarathon in Den Haag. We liepen ieder een etappe van 10.5 km over het strand. Ik had nog nooit over het strand hardgelopen, dus dat was een belevenis op zich. Ik vond het zó tof: door de branding lopen, de zon op mijn gezicht, de wind in mijn haren. Niets meer dan ik en de natuur. Genieten!

Henschotermeergames, 7,5km
Samen met Bjorn vormde ik een duo bij de Henschotermeergames. Ieder liepen we 3 keer een rondje Henschotermeer, van 2.5km. Pittige afstand – te kort om je in te houden, maar te ver om voluit te gaan. Toch liep ik ieder rondje ongeveer in dezelfde tijd! Niks verkeerd.

ReActive Estafette, 3km
Het kortste loopje wat ik ooit in wedstrijdverband gedaan heb, in een team van 5 personen, ieder een rondje van 3 kilometer op m’n snelst gaan. Wat was dat pittig zeg! Het is een te lange afstand om voluit te sprinten, maar het is net te kort om echt gecontroleerd te lopen. Maar wat was het leuk om dit met mijn leuke teamies te doen!

Damloop weekend, 8km + DNF
Ja, dat Damloopweekend blijft een dingetje. Op zaterdagavond genoot ik van de Damloop by NIght, op zondagochtend leek alles mis te gaan, en zat ik na 5km duizelig bij de EHBOpost. De eerste DNF die ik ooit achter mijn naam mocht zetten. Die Dam tot Damloop en ik zijn nog steeds geen vrienden. Wie weet in 2019….

Singelloop Utrecht, 10km
Weer eens lekker een 10 kilometer knallen. De plek waar mijn vriend een dikke PR liep (trots!) en ik hem rustig aan onder het uur liep. Beide erg tevreden. En de dag dat ik ontdekte dat ik mijn eigen haren kon invlechten, en vlechten echt het meest ideale hardloopkapsel ooit blijken te zijn. Wat een ontdekking!

Hoge Veluweloop, Halve marathon
Ik besefte me dat dit pas weer mijn eerste écht lange afstand was, sinds mijn marathon. Was dat even schrikken. Ik was ook niet volledig klaar voor deze afstand. Conditioneel liep het aardig hoor, maar mijn lichaam (voornamelijk mijn kuiten) lieten duidelijk merken dat ze het niet eens waren met het lopen van deze afstand. Daarom besloot ik om rustig te lopen en het als duurloopje aan te pakken. Afstand over tijd.

Zevenheuvelenloop, 15km
Na flink verkleumd te zijn in het startvak, liep ik deze loop gezellig met vriendin Christine. We liepen samen gezellig door het mooie landschap en sleepten elkaar door wat moeilijke puntjes heen. Echt heel leuk om lekker samen te lopen. De kilometers vlogen eigenlijk voorbij en zo hadden we er redelijk snel 15 kilometer opzitten!

RunForestRun, 10km
Mijn eerste trailrun ooit! Wat een ervaring was dat. Ik kreeg deze run voor mijn verjaardag van vriendin Dagmar, en genoot hier echt van. We werden laatste, voornamelijk omdat we zo genoten van de omgeving, dat we onderweg wel 200 foto’s hebben geklikt! Hoe tof was dat 😉

Linschotenloop, Kwart marathon
De Linschotenloop was voor mij een feestje. Ik vind het serieus een van de leukere loopjes van het jaar! Ik ging samen lopen met Elfstedenteamie Els, die haar eerste 10km wedstrijd liep. Wat was het gezellig om al kletsend door een voor mij erg bekende omgeving te lopen! Fijn ook om te voelen dat de kilometers weer een stuk makkelijker lijken te komen!

Oliebollenloop, 10 km
Soms vraag ik me af waarom ik loop. Nou, tijdens de Oliebollenloop kwam die vraag weer even voorbij. Waarom? Ik liep in de strómende regen. Daarnaast stond er ook nog een flinke wind. Ik hoop niet dat dit een voorbode voor Egmond is 😉 Ik sloot het jaar in ieder geval af met een 10km onder het uur en een lekkere oliebol. Het kon slechter toch?

Zo, dat was 2017. Ik ben heel benieuwd naar 2018 🙂

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.