Hangopvlaai met blauwe bessen

Toen ik afgelopen weekend op Instagram een foto van deze vlaai postte, kreeg ik erg veel vragen naar het recept! Dus: haal die vlaaivormen maar uit de kast, want het recept wil je niet missen! Combineer een knapperige vlaaibodem met een romige hangopvulling en heerlijk zoete blauwe bessen, en dan krijg je deze héérlijk zomerse vlaai! Ideaal als ontbijtje, lekker tussendoortje of als toetje na een gezellige barbecue! Ik hou van veelzijdige taartjes!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 200 gram speltmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 650 ml hangop
  • 30 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 gram blauwe bessen
  • wat geraspte chocolade

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de bodem van de vlaaivorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneedt hier een vast en soepel deeg van. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vlaaivorm met dit deeg, prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak de bodem af in 15 minuten. Laat de bodem goed afkoelen.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  4. Doe de hangop met de honing en het vanillepoeder in een kom en meng dit met elkaar.
  5. Knijp de gelatine uit. Doe een scheutje water in een pan, zet deze op het fornuis en los hier de gelatine in op. Mix dit mengsel door de hangop.
  6. Verdeel de helft van de blauwe bessen over de bodem van de taart, giet hier de hangop overheen en verdeel de overige blauwe bessen over de bovenkant. Top dit af met wat geraspte pure chocolade.
  7. Zet de taart minimaal 4 uurtjes in de koelkast en enjoy!

Voedingswaarden per portie (1/10e deel)
303 kCal
Eiwit: 9 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 17 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.