Hangoptaart met perzik en amandelen

Mijn vriend vond het wel weer eens tijd worden voor een lekkere hangoptaart. Mijn vriend is dol op de volle, romige smaak van hangop en als het aan hem ligt, kan ik niet genoeg ontbijttaartjes maken met zijn favoriete zuivelproduct! Het leuke is, dat er zoveel combinaties mogelijk zijn, dat ik voorlopig nog voldoende taartjes kan maken voor hem. Ik denk niet dat-ie klaagt 😉 De combinatie met wilde perzik en geroosterde amandelen verraste mij op een erg positieve manier, dus ik hoop dat jullie alles in huis hebben en dus snel aan de gang kunnen met deze heerlijke taart! Maak dit ontbijtfeestje maar snel 🙂

Wat heb je nodig? (doorsnede 18 cm)

Bodem:

  • 110 gram geweekte dadels
  • 85 gram havermout
  • 3 el water

Hangoplaag:

  • 400 ml hangop
  • 4 wilde perziken
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 ml honing

Topping:

  • 25 gram amandelschaafsel

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de geweekte dadels met de havermout in de keukenmachine en voeg het water toe. Mocht het nog niet goed malen, voeg dan rustig nog een eetlepel water toe. Verdeel dit mengsel over de bodem en duw het goed aan. Zet dit in de koelkast.
  3. Schil de wilde perziken (als ze goed rijp zijn, zit het velletje al los!) en snijdt deze in stukjes.
  4. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze daarna uit.
  5. Doe de hangop met de honing in een kom en mix dit met elkaar.
  6. Pak een steelpannetje en doe hier een scheutje water in. Verwarm deze op het fornuis en voeg de gelatineblaadjes toe, zodat deze kunnen oplossen.
  7. Roer de gelatine door het hangopmengsel heen. Meng dit goed! Roer vervolgens de stukjes wilde perzik hierdoor en verdeel dit over de bodem van de taart.
  8. Pak een droge koekenpan en rooster hier het amandelschaafsel in. Laat dit afkoelen en verdeel dit dan over de taart.
  9. Zet de taart minimaal 4 uurtjes in de koelkast! En dan: enjoy!

Voedingswaarden per portie (1/6e deel)
226 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 7 gram

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.