Hangoptaart met kokos en bosvruchten

Dat ik taarten maken leuk vind, dat is voor niemand een verrassing. Nog leuker vind ik het om taartjes te maken, die prima te eten zijn als ontbijt. Ik bedoel: ontbijten met taart, beter dan dat wordt het toch niet? Nou bewezen twee leuke mensen mij, dat deze taart ook om 23u ’s avonds nog prima te verteren is. Vriendin Dagmar ontdekte deze hangoptaart in de koelkast, en vroeg aan mij of ik ook wilde. Ik zei dat ik niet hoefde, om 23u taart eten was niet passend in mijn ‘getting fit again’ idee. Dagmar keek Bjorn aan, en vroeg of hij dan taart wilde delen. Bjorn zei met stralende ogen dat hij dat wel wilde, en sprong meteen op van de bank. En zo zaten deze twee om 23u nog van mijn hangoptaart te eten 😉

Wat heb je nodig voor deze taart? (taartvorm van 18 cm doorsnede!

Voor de bodem:

  • 110 gram dadels
  • 80 gram havermout

Voor de hangoplaag:

  • 500 gram hangop
  • 50 gram honing
  • 5 blaadjes gelatine
  • scheutje diksap
  • handje blauwe bessen

Voor de toplaag:

  • 200 gram bosvruchten
  • scheutje diksap
  • 2 blaadjes gelatine
  • 20 gram kokosrasp

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier
  2. Doe de dadels met de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot het goed vermalen is. Duw dit mengsel op de bodem van de taartvorm en zet dit in de koelkast.
  3. Doe de 5 blaadjes gelatine in koud water en week dit.
  4. Meng de hangop met de honing. Doe een scheutje diksap in een pannetje, zet deze op het fornuis en los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Meng dit vervolgens door het hangopmengsel heen.
  5. Verdeel de blauwe bessen over de rand van de taartbodem, en giet vervolgens het hangopmengsel hierop. Zet dit 3 uurtjes in de koelkast.
  6. Doe, na deze 3 uur, de 2 blaadjes gelatine in koud water en week dit.
  7. Doe de bosvruchten in de keukenmachine, en maal dit helemaal fijn. Mocht het niet goed malen, voeg dan een scheutje water toe.
  8. Doe een scheutje diksap in een pannetje, zet deze op het fornuis en los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Doe dit door de bosvruchten heen en verdeel dit over de hangoplaag. Zet dit voor 2 uurtjes in de koelkast.
  9. Knip een hart uit bakpapier en leg deze op de taart. Strooi de kokosrasp hier langsheen en haal daarna het bakpapier weg.
  10. Bewaar de taart in de koelkast.
  11. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (als je uitgaat van 6 stukken)
236 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vezels: 4 gram
Vetten: 8 gram

7 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *