Hangop met tropisch fruit en paaseitjes

Hoewel ik dit jaar met Pasen niet in Nederland ben (ik ben lekker op vakantie!), vind ik het wel erg leuk om met Paasreceptjes aan de slag te gaan. Zo ging ik 2 jaar geleden los en maakte ik een complete paasbrunch/high tea! Enorm genieten! 🙂 Dit jaar maak ik alles van te voren, zodat er rond Pasen leuke receptjes op mijn blog verschijnen, die prima aansluiten bij een paasontbijtje of brunch. Deze ontbijtbowl is overigens ook prima als toetje te maken, al zou ik dan de porties iets kleiner maken 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 5 el granola
  • 350 ml hangop (geen hangop? gebruik dan griekse yoghurt)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 20 gram honing
  • 150 gram tropisch fruit (ik gebruikte een doosje diepvriesfruit van de AH)
  • 3 paaseitjes

Hoe maak je dit?

  1. Halveer de paaseitjes. Maal het tropisch fruit fijn met een staafmixer. Meng de hangop met het vanillepoeder en de honing.
  2. Pak een schaaltje/glaasje/kommetje. Doe op iedere bodem 2 eetlepels granola. Vul ze hierna met een laagje hangop, een eetlepel van het tropisch fruit, de rest van de hangop en het overige deel van het tropisch fruit.
  3. Verdeel je laatste eetlepel granola over deze 2 toetjes en garneer met de gehalveerde paaseitjes!
  4. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
379 kCal
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 20 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.