Hangop met passievrucht

Vorig jaar heb ik YoghurtBarn ontdekt. Één van mijn favoriete tentjes om een yoghurtje te scoren als lunch of als tussendoortje. Het lekkerst bij de YoghurtBarn vind ik de hangop. En dus werd het tijd om zelf eens een keer hangop te maken. Want: zo moeilijk is het niet. Je moet alleen een dagje van te voren al beginnen!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 passievruchten
  • gehakte nootjes
  • Koekjes in stukjes of granola
  • Honing

Hoe maak je dit?

  1. Span een theedoek boven een diepe kom, en vul de theedoek met de yoghurt. Het vocht zakt uit de yoghurt, waardoor je dikke yoghurt over krijgt. Je moet dus een diepe kom hebben, dat de theedoek niet op de bodem hangt. Ik zet de theedoek altijd vast met wasknijpers. Laat dit minstens 12 uur hangen, maar iets langer is nog lekkerder!
  2. De volgende dag: vul de bodem van een kommetje of een leuk weckpotje met granola of stukjes koek. Schep hier de hangop op. Top af met de passievrucht, gehakte nootjes en wat honing.
  3. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *