Groentensoep met gehaktballetjes

Ik geloof dat ik van deze maand het beste maar een ‘soepmaand’ kan maken; zo veel soepjes als ik nu maak en op de planning heb staan. Ik kan nu wel weer een hele ode aan soepjes, de extra vitamientjes en het hoge comfortgehalte kunnen gaan houden, maar hè, das inmiddels wel oud nieuws 😉 Daarom maar gewoon het recept van deze heerlijk basic groentensoep met gehaktballetjes. Ideaal om wat restjes groenten in te verwerken trouwens, dus durf vooral ook wat af te wijken van het recept, op het moment dat je nog wat extra groenten in je koelkast hebt liggen!

Wat heb je nodig?

  • 2 liter groentenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 cm verse gember, gesneden in dunne plakjes
  • sap van 1/2 citroen
  • Zakje van 400 gram fijne soepgroenten
  • 2 rode uien, in blokjes gesneden
  • 250 gram gehaktballetjes
  • vermicelli
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Snij de rode uien in blokjes. Voeg je eventueel nog wat extra groenten toe? Snij deze nu dan ook fijn.
  2. Doe de groentenbouillon in de pan, voeg het citroensap, de plakjes gember en de laurierblaadjes toe.
  3. Doe de groenten, de gehaktballetjes en de vermicelli in de pan, roer dit doen en laat dit zachtjes pruttelen.
  4. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
  5. Voor het serveren haal je de laurierblaadjes en plakjes gember uit de soep.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.